Se alla

Augustirapport från Bildningsnämnden

Augustirapport från Bildningsnämnden i Hörby Kommun

Söndag 27 augusti 2023

Liberalernas “augustirapport” från Bildningsnämnden i Hörby Kommun

Trots tidigare uttalanden från styret om att det skall byggas ett helt nytt högstadium i Hörby kommun, så har man nu backat och gör ändå en utredning kring frågan som sig bör. Vi ska i kommunen ta välgrundade beslut baserade på rätt fakta innan det bestäms vad för framtid våra ungdomar ska erbjudas, så vi Liberaler välkomnar detta.

Den familjecentral som vi länge arbetat för att vi borde ha i vår kommun och som även är beslutad i kommunfullmäktige att starta upp, är skjuten på framtiden. Anledningen ska vara att regionen inte är beredda att starta upp än och ska innan årsskiftet återkomma med vad de menar behöver förändras i de planer som finns. Tills man kommer överens fattas vi en öppen förskola i Hörby och alla de positiva effekter en sådan har, då den som fanns förut lades ner för att åter startas som en del i familjecentralen.

Älvdalsskolan som vi också länge har arbetat för ska få större lokaler, och som egentligen skulle stå klart förra hösten, startar nu äntligen upp och ska nu vara klart om ett år är det lovat.

Sagolandet är nu avvecklat som förskola och barn och personal därifrån är utplacerade på övriga förskolor. De tomma hyrda paviljongerna har kommunen kontrakt på ända till 2026 med lokalhyra på många miljoner.

 

Marie Dahlen. Liberalerna i Hörby